neděle 5. února 2012

pamper yourself

V zimnich mesicich nase pokozka trpi mnohem vic vlivy pocasi a zaslouzi si nasi pozornost.  Ja osobne davam prednost domacim vyrobkum, jednak jsou daleko levnejsi ale hlavne vzdy cerstve a bez chemickych pripravku. Udelejte si tedy alespon jednou tydne cas a urcite nebudete litovat.


In the winter months our skin needs extra care. I, personally prefer homemade  products, they aren't just cheaper but  they are fresh and without chemicals. You would not regret treating your skin at lease once a week.

Zacneme s cistym oblicejem, coz je velice dulezite. Ze 2 lzic sody na peceni  a  vody si udelame pastu, kterou pak asi pet minut lehce krouzivymi pohyby brousime (dermabrasion) kuzi na obliceji, citime lehke paleni. Samozrejme vynechame ocni partie.  Porane oplachneme.

 Start with a clean face (very important, as you don’t want to rub any dirt back into your skin). Make a slightly soupy paste with the baking soda and distilled water. Working in small circles, rub the entirety of your face very lightly. Do this for five minutes (that seem to go on forever, while you contemplate the slight stinging sensation you feel). Do, of course, avoid the eye area. Rinse very well.

 2 Tbsp Baking soda
 Water



                                                              One Good Thing

Nebo si udelejte tento "scrub" .
5 lzic morske soli
1 lzice olivoveho oleje
1 citron
Smichejte olej se soli a kdyz je sul poradne nasakla ( obalena ) olejem,  pridejte stavu z citronu. ( bez oleje by citron sul rozpustil! Timhle solnym pripravkem zase krouzivymi pohyby  lehce masirujeme kuzi. Po chvilce uz citite jak je pokozka krasne jemna.

Or make a salt scrub like this one.




  Nebo cukrovy "scrub" na telo. Nedoporuceje se na oblicej.
1/2 hrnku bileho cukru
2 hrnky hnedeho cukru
1 lzice medu
1/2 hrnku olivoveho oleje
1 lzice prirodni vanilky nebo par capek aromatickeho oleje.
Zase nejprve smichame cukr s olejem, pridame med a vanilku nebo par kapek aromatickeho oleje.
Uchovavejte v uzavrene sklenici a pred pouzitim zamichejte, protoze se olej usadi.


Or  body sugar scrub like here.



 Po odstraneni mrtve kuze,  je velice prijemna maska z papaya. Kdyz okrajuji slupku z manga, zamerne necham trosku vic duziny. Slupky zmrazim a pouzivam podle potreby. Zmrazena slupka prijemne chladi, masirujte oblicej a po chvilce uz rozmrazena duzina a stava  krasne prilne na pokozku. Nechte pusobit 15-20 minut, pak oplachnete.

I usually use mango mask after the face scrub. When I peal papaya I leave more meat on the skin and freeze it, then I use the pieces as I need. They are really soothing when cold and the juice and thawed pulp stays on the skin after a while. Leave on for 15-20 minutes, then rinse.





 A nakonec muzete pouzit kokosovy olej, nejen na oblicej ale i na cele telo.

At the end you can apply coconut oil to your whole body. 

 

Par fotek z  prochazky.  Co jste o vikendu delali vy?

Few pics from a walk. What did you do this weekend?








7 komentářů:

Lezarts řekl(a)...

Tady dnes ráno -21 st, tak je po romantické procházce, ale povinnosti mě i tak nutí vyrazit ven. Jinak bych seděla doma a tvořila domácí kosmetiku, ale většinu, bych asi snědla, než na sebe namazala:-D

simpl řekl(a)...

Ahoj Moniko. Ty fotky s oblazky + NECO jsou zajimave. Jeste by mne zajimalo, co to NECO je. O vikendu i dnes pekne mrzlo, az moc, takze nic moc pro vychazky. Z domaci kosmetiky nejcasteji uzivam hermankovy caj s citronovou stavou na vlasy a slupky z okurky na oblicej. Mej se pekne. Ditta

Monika řekl(a)...

Renato, ja se take nekdy musim drzet abych neco nezbodla :))

Ditto, na fotkach jsou morske rasy (tedy mimo toho zeleneho provazku),maji uzasne barvy od bile, prez ruzovou,cervenou,fialovou, zelenou,zlutou, hnedou.....no proste nekonecne mnozstvi druhu a odstinu a tak mi to neda a i po 11 letech, co bydlime u oceanu se mi jeste neokoukaly a fotim a fotim :))

Helena Davidová řekl(a)...

Tak, už jsem se dočetla, že oceán vyplavil řasy -ty fotky jsou úžasné a tvé recepty taky, Moni!
Moc zdravím, Helena

Ella řekl(a)...

Ty kremy jsoy skoro k jidlu urcite se po nich pokozka citi osvezena.Jak pises ten recept s mango tak u nas se tomu ovoci rika Paw Paw.Urcite nektery vyskousim.

Monika řekl(a)...

Helco, diky za navstevu.

Ello, jsem rada, ze jsi to okomentovala. Misto papaya jsem napsala mango, nevim na co jsem myslela :) Mango pouzivam z medem jako masku na vlasy!

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Výmena chnapek - potholder Swap 2011


free counters

Follow this blog with bloglovin

Follow Moničino kreativní tvoření